FAQ

Vind je het antwoord op je vraag niet? Neem dan contact met ons op en we proberen je zo snel mogelijk verder te helpen.

Administratief

Ik heb problemen met de website om me in te schrijven, wat moet ik doen?

Probeer het eens met een andere browser of op een andere computer.

Ik kan door omstandigheden niet meer meedoen aan de Cavemanrun, wat nu?

Het is natuurlijk erg jammer als je door omstandigheden niet meer mee kunt doen aan de Cavemanrun. We kunnen geen inschrijfgeld retourneren, dit staat ook opgenomen in onze algemene voorwaarden. Wat je wel kunt doen is je startbewijs aan iemand overdragen; hiervoor neem je (voor individuele inschrijvingen) contact op met Paylogic. Voor alle vragen omtrent team-inschrijvingen kun je hier contact opnemen.

Kan ik een team aanmelden?

Alleen bedrijven kunnen zich als team aanmelden(minimaal 5 personen). Als je samen met je vrienden wil starten, schrijf je dan in dezelfde startserie in. Kijk voor meer informatie bij inschrijven.

Kan ik samen met mijn zoon/dochter meedoen die jonger is dan 16 jaar?

Ja dat kan! Schrijf je in een startserie in waarbij (ouder+kind) staat vermeld. Je kunt dan samen met één zoon/dochter (vanaf 12jr t/m 15 jr) meedoen. De kinderen rennen mee op verantwoordelijkheid van de ouders. Individueel inschrijven kan vanaf 16 jaar.

Wanneer sluit de inschrijving?

Een week voor het evenement (indien er nog inschrijvingen beschikbaar zijn).

Wat betekenen de verschillende namen bij de startseries?

Deze namen corresponderen met een afstand en starttijd van een bepaalde startserie. Deze heeft niets te maken met de zwaarte o.i.d. Het is puur om als deelnemer makkelijker te onthouden in welke startserie je start.

Praktisch

Ik wil me inschrijven met een groep vrienden, wat moet ik doen?

Wil je met een groep vrienden rennen? Schrijf je dan met je vrienden in dezelfde startserie in. Je start dan gegarandeerd op hetzelfde tijdstip en rent dan ook samen.

Is er een bewaakte garderobe?

Ja, elke deelnemer krijgt bij het startnummer een bandje waarmee hij zijn/haar tas kan inleveren bij een bewaakte garderobe. Er worden geen losse spullen ingenomen, zorg er dus voor dat je je spullen in een gesloten tas hebt.

Mag ik toeschouwers meenemen?

Toeschouwers zijn van harte welkom en kunnen kosteloos het evenemententerrein op. Het is mogelijk om op diverse plekken langs het parcours de deelnemers aan te moedigen. Tevens is er catering en entertainment aanwezig.

Mijn vrienden hebben zich al ingeschreven in een startserie, ik wil me ook nog inschrijven in dezelfde startserie maar deze is vol?

Niet getreurd, schrijf je voor een nog openstaande startserie in met dezelfde afstand. Stuur na het ontvangen van je bevestigingsmail een verzoek tot overplaatsing via Paylogic. Zij zoeken vervolgens naar de beste mogelijkheid om jullie samen in een startserie te krijgen.

Parkeermogelijkheden

Er zijn tal van mogelijkheden om te parkeren kortbij de evenementen locatie. Let wel op!!! Vrijwel alle parkeerplaatsen in en om Valkenburg zijn BETAALD PARKEREN. Hier kunnen wij helaas niets aan doen. Probeer dus zoveel mogelijk te carpoolen

Wanneer krijg ik mijn startnummer?

Je haalt op de evenementdag jouw startnummer op bij het evenement zelf. Zorg dat je een legitimatiebewijs (paspoort, id-kaart of rijbewijs) en je e-ticket bij de hand hebt om je persoonsgebonden startnummer op te halen. Reken 1,5 uur voor parkeren, startnummer ophalen en omkleden. De startbewijzen van bedrijventeams worden door het vermelde contactpersoon opgehaald.

Zijn er aparte omkleed- en douche faciliteiten voor mannen en vrouwen aanwezig op het terrein?

Ja, er zijn aparte omkleed faciliteiten, tevens zijn er douches om je na afloop af te spoelen!

Run

Hoe lang is het parcours?

Het parcours is 6,9,12 of 18 km lang. Je kunt bij je inschrijving kiezen voor welke afstand je gaat.

Hoe zijn de afstanden opgebouwd? Loop ik ergens dubbele afstanden?

Het parcours van 6km en 9km zijn uniek parcours. Kies je voor het 12 km parcours; dan loop je 2x het parcours van 6km. Kies je voor het 18km parcours; dan loop je 2x het parcours van 9km.

Is de Cavemanrun een wedstrijd met tijdwaarneming?

Er staat een wedstrijdklok bij start en finish. De Cavemanrun gaat om samen een uitdaging te overwinnen en teamwork, “no caveman(-woman) behind”. De tijd is van ondergeschikt belang, je krijgt dus géén chip waar je tijd mee gemeten wordt.

Mag ik een hindernis overslaan?

Ja. Het is JOUW uitdaging, JOUW prestatie waar JIJ trots op kan zijn. Is een hindernis te zwaar of durf je hem simpelweg niet mag je deze gerust overslaan.

Mijn oma is 167 jaar oud. Mag zij ook meerennen?

Jazeker, iedereen vanaf 16 jaar mag meedoen, echter is het haar eigen verantwoordelijkheid.

Moet je kunnen zwemmen?

Ja er zijn hindernissen met water dus dit is absoluut een vereiste.

Wat moet ik aan?

Zorg voor schoenen die grip hebben, vies mogen worden en tegen een stootje kunnen. Houd er rekening mee dat je moet hardlopen, klauteren, kruipen terwijl je nat en modderig bent. Het is verboden om schoenen met noppen(voetbalschoenen) of spikes te dragen, hiermee kun je andere deelnemers verwonden. We hopen altijd op goed weer, maar je weet het nooit, zorg er dus voor dat je bovenlichaam warm blijft door bijvoorbeeld een “functioneel” of “thermo-shirt” te dragen.

Zijn er verzorgingsposten op het parcours?

Ja er zijn onderweg voldoende posten die jou voorzien van nieuwe energie om de rest van het parcours zonder moeite af te leggen.

8000+

Cavemanrunners

25+

Obstakels

4

Afstanden